Szellemi törvények

7 előadásból álló sorozat

1. Ali Bamba és a 40 tapló

Minden csapból folyik, hogy a szellemi törvényeket nem lehet bűntetlenül megszegni... Valahogy mégis mintha egyeseknek gond nélkül menne.

Hogyan függnek össze?

Mi történik, amikor látszólag nem érvényesek?

Mi a fene köze van mindezeknek egymáshoz?

Ha alaposan megvizsgáljuk életünk minden egyes momentumát két alapvető érzelmet fogunk találni, ami mindent mozgat: a félelmet és a vágyat.

Ez a két érzés az, ami minden döntésünket, minden hitünket, minden változásunkat, minden elvárásunkat és minden cselekedetünket befolyásolja. Ezek mentén fogadjuk el a mintákat, amik egész életünk során elkísérnek. Ezek szabják meg mit látunk majd tökéletesnek, mennyire tudunk rugalmasak lenni, mennyire felelősségteljesen éljük az életünk. Az mindezekből kialakult egyensúly lesz a meghatározója annak, hogy mennyire élünk jól. A körülményeinkhez való hozzáállásunk pedig megszabja, mennyire leszünk képesek hinni az intuícióinkban és mennyire vagyunk képesek a jelen pillanatot kihasználni. Mindezeket megszabja az, hogy mennyire vagyunk képesek önfegyelmet gyakorolni, és az önfegyelem mértéke befolyásolja azt, milyen módon viselkedünk másokkal szemben( ítéletnélküliség), mennyire tudunk őszinték lenni. Mindezeket egy magasabb rendű akaratban való hitünk képes jól koordinálni, amikor tudomásul vesszük, hogy minden és mindenki a maga rendjében él és fejlődik(ciklusok).

Ezen az estén a választásokról és a felborult egyensúlyról fogunk beszélgetni.

Szeretettel várunk az előadásokra! 

A fehérvári előadás plakátja: 

2. Nem tetszik, ahogy vezetek? Tűnj el a járdáról!

Fejlett világunkba beköltöztek az ősemberek. Legalább is ez az érzésem, ha a viselkedést nézem.

Büszkeség?

Tartás?

Önbecsülés?

Határok kijelölése?

Felelősség?

Rugalmasság?

Mintha ezek a fogalmak mára kivesztek volna. Durva kijelentés, de sajnos azt kell mondjam, ma mindenki pont azt kapja, amiért megdolgozott. Mára a pasikkal kapcsolatban a legtöbb nőnek az az egyetlen feltétele, hogy gatyát hordjon. Most ne menjünk bele abba, hogy a szájuk mit mond, hanem azt nézzük meg, hogy a valós viselkedésük mit mond. Mert a szájon bármi kijöhet. Kimondják, de nem aszerint cselekszenek. Egy idő után jön a pánik, hogy istenem egyedül van!! És ugranak az első pasihoz, akitől nem hányják el magukat. És még el is hiszik, hogy szerelmesek. Durva? Akkor miért csinálják? Egy idő után aztán mind a ketten rájönnek, hogy tévedtek. Mivel a személyiségbeli fejlődés, magyarán az önismereti fejlődés csak az esetek elhanyagolható százalékában jut eszükbe, mint lehetséges megoldás, valahogy le kell vezetni a feszültséget. A csajok beletörnek a helyzetbe, a pasik meg hirtelen szembetalálják magukat azzal, hogy van egy boxzsák a lakásban.  

Ezen az estén a rugalmasság és a felelősség kerül terítékre.

Vélemények ütköznek, érvelünk és mesélünk. Hogy egy jobb világot, új szabályokat hozzunk létre.

3.