Árstop vagy agystop

2022.06.25

Egy valamilyen celeb? oldalán pergő vita alakult ki, hogy lám, az ellenzék, milyen ostoba, mert most, hogy az 50 literes korlát bejött, már hőzöngenek, hogy mi lesz azokkal, akiknek 55-60+ literes tankjuk van.

Túl azon, hogy nyilván az ellenzék soraiban sem mindenki egyetemi tanár, olvasgattam a hozzászólásokat...

És akkor jöttem én, aki szerint az egész árstop nem kell ebben a formában, és semmi más, mint egy baromi nagy néphülyítés.

Ha leveszed az önző seggfej álarcot, és kicsit másokra is tekintettel vagy, akkor baromi gyorsan belátod, hogy miért gondolom ezt. Persze a magyarokra pont ez az együttérzés nem jellemző...

Na nézzük:  Aki kocsival jár, az valamiféle - nem állítom, hogy hú de magas-, európaihoz hasonlító életszínvonalon él. Mi, akik ilyen mázlisták(!) vagyunk, kapunk állam bácsitól kb. 320 Ft/l kedvezményt. DE. A kamion, ami a kajádat hozza, nem kap. Ergo te ezt a magas üzemanyagárat jó erősen megfizeted minden fagyival, minden szelet kenyérrel, minden reggeliddel, vacsoráddal és ebédeddel.

Mert a szállítás drága.

De te ugye olcsóbban tankolsz. És mi van a Bözsi nénikkel, a kocsit csak képen látott hevesi, szabolcsi, alföldi, és még sorolhatnám kisemberekkel, akik biciklivel járnak, meg busszal? Az ő kompenzációjuk hol is van?

A te zsebedben.

Hogy te ugyan egy fillért nem vettél el tőlük? Dehogynem! Minden egyes tankolással. Pedig te nem is vagy igazán rászorulva, hiszen azt a havi egy tank üzemanyagot végül is ki tudnád fizetni... Főleg úgy, hogy tudod, minden egyes megspórolt forintod helyett 2vel nőttek a boltokban az árak. Mert ki kell gazdálkodni a cukor, a liszt, a farhát, az olaj árstopját is. És elárulom neked, hogy duplán beépítették a boltok az árképzésükbe a mínuszokat. Ugyanis profitérdekeltek.

A nagyok ezt megtehetik. A kicsik viszont nem tudják.

Mert akkor a nagyokhoz mennek inkább a hős, mellüket verő, nagy magyarok. Szóval a kedvezmény ára, hogy vannak olyan országrészeink, ahol Ábelke már nem csak reggelit, de vacsorát sem kap. Mert nincsen miből.

De te megnyugodhatsz, hogy csak 480 az üzemanyag. Hát ezért tartunk itt. Mindegy, hogy kicsiben vagy nagyban tojnak a másik fejére, az eredmény ugyanaz: lezüllesztett társadalom, akik pár száz forintért az anyjukat eladják.

Hogyan lenne igazságosabb akkor? Pl. nincsen árstop, de van havi szinten 100 Euró minden családnak átlagban. Bár én bizonyos bérszint felett azért nem adnék. Mondom ezt úgy, hogy én sem kapnék.

Tudjátok itt kezdődik az, hogy verhetnéd a melled, hogy magyar vagy.

 "Jól vadásztál? Mondd el nekem!"

"Testvér, hideg volt a lesen."

"Hol van, melyet űztél, a vad?"

"Testvér, a sűrűben szalad."

"Hát büszkeséged merre van?"

"Testvér, behorpad oldalam."

"Szélsebességed elhagyott?"

"Testvér odúmban meghalok."