Tesztek, kvízek mindenkinek

Játékos tesztek, komolytalanul komoly, elgondolkodtató eredmények, kvízek. Válogass kedvedre! Folyamatosan töltjük!

Minden héten más újdonságot találsz :)

Kokology feladványt, vagy "halálosan komoly" önismereti teszt? Esetleg nyomozóként próbálnád ki magad, vagy kipróbálnád, mennyire vagy kreatív?

Ha mindezt személyesen is átélnéd, csatlakozz be valamelyik programunkba. :)

Kokology

A Kokologyt Isamu Saito, a japán Rissho egyetem professzora alkotta. Olyan szerepjátékok csoportja, melyek felszínre hozzák, mi is rejlik benned. Rejtett vonásaid jelennek meg a szexszel, családdal, szerelemmel, munkával kapcsolatban.

A következő szerepjátékok a könyvből valók, vagy az alapján készültek.

A játékszabályok:

1. Azt mondd ki mindig, ami legelőször eszedbe jut. Ne agyalj rajta. Minden válasz jó.

2. Akkor a legjobb, ha többen játszotok. A net világában ezt hozzászólás formájában tudod megtenni.

3. Ne akard kitalálni a válaszokat. Ne keress rejtett értelmet. :)

4. Légy őszinte. Senki nem kéri el az eredménylapod.

5. Készülj fel! Akár videóra is veheted ahogy játszotok.

6. Ne olvass előre.

7. Figyeld a játékosokat!

8. Gondolkodj rugalmasan! Tanulj másoktól.

ÉS A LEGFONTOSABB: CSAK KÉPZELD EL ÉS ÉLD BELE MAGAD. :) :)

Kiemelt cím

4. Ösztönösen kötődünk a vízhez. A sós levegő illata, a hullámverés hangja és a vízpermet egyszerre élénkítenek és megnyugtatnak. Egy séta a homokos tengerparton mezítláb a kedveseddel sokkal messzebb visz, mint amennyit gyalogoltatok. A mai játékhoz egy papírra és egy ceruzára/tollra is szükséged lesz. :)

1. Egy békés tengerparton sétálsz. Barangolás közben észreveszel egy partra sodródott szörfdeszkát. Írd le, milyen a deszka és milyen érzéseket, gondolatokat hozott fel belőled!

2. Rátelepszel a deszkára és kievezel, hogy szerencsét próbálj a hullámokon. MIlyen idő van ma a szörfözéshez?

3. Sikerült felállnod és már érzed az elragadtatást, hogy valóban meglovagolod a hullámokat, amikor hirtelen elsötétül előtted a világ és fejjel a vízbe buksz. Mit érzel, gondolsz vagy próbálsz kiáltani, miközben küszködsz, hogy visszatalálj a felszínre?

4. Végre sértetlenül kiemelkedsz a vízből, és visszanézve a partra látod, hogy valaki, akit ismersz, onnan figyel téged. Ki ez a személy?

Válaszaidat a facén várom most is. :)

A megfejtést pedig  itt találod. :)

Végre egyszer időben hazaértél! Az idő is csodálatos, így végre van lehetőséged egy megnyugtató sétára. Hagyod, hogy vigyen a lábad. A naplemente aranyos fényeket szór a házakra. A levegő kellemesen hűvös. Csak rovod az utcákat. A gondolataid lassan megnyugszanak, lassan szinte kiürül az agyad. Egy olyan utcában jársz, ahol eddig még soha. Szebbnél szebb házak között jársz. Egyszer csak észreveszel egy csodálatos kis házat, amelyik egy kicsit beljebb áll, mint a többi. Megállsz, hogy megcsodáld. Az ajtaja félig nyitva van. Miért nincsen becsukva az ajtó? 

1. Betörő van a házban.

2. A tulajdonos elfelejtette bezárni.

3. A tulajdonos odabent van. Söpri az előszobát.

Írd le a válaszod a facén, mielőtt továbblépnél. :)

Megvan? Mit is jelezhet ez?

2. Békésen matatsz egy szombat délután a lakásodban, amikor felriaszt a csengő. Meglepődve látod, hogy két állatküldönc áll az ajtóban. Híreket hoztak a jövődből. Amikor kinyitod a borítékokat látod, hogy a két borítékban két különböző jövő vár. Az egyik állat szerencsét és boldogságot jósol, a másik szerint viszont szegénység vár rád. Melyik állat mit hozott a számodra? Válassz két küldöncöt és azt is mondd meg, melyik milyen hírt hozott?

1. tigris

2. kutya

3. bárány

4. papagáj

5. teknősbéka

Megfejtések :)


3. Modern korunk beavatási szertartása a kézműves tanfolyam. Nincsen vele semmi baj. Én is imádom. Mi történik azonban akkor, mikor a magunk alkotta bögre üres felülete díszítésért kiált? Eldöntötted, kék mázat fogsz használni. De milyen legyen a minta? Te mit választasz az alábbi lehetőségek közül?

1. Csíkokat

2. Pöttyöket

3. Kockákat

4. Hullámvonalakat

Megfejtés :)