Kapcsolati tanácsadó

2020.05.04

Gyakorlati tanácsok:

Ezen az oldalon pár hasznos tanácsot találsz. Minden igaz mindkét nemre!
Ahol már színes a szöveg, ott megtalálod a hozzá kapcsolódó írást is. Ha valami most kellene, vagy konkrét tanácsot szeretnél, üzenj nekem!

1. A kapcsolatot nem kell elkapkodni. Adj időt magadnak, hogy valóban megismerd. Mára nem divat udvarolni. Pedig az udvarlás rítus. A rítus alatt megtudhatod, mi az, amire számíthatsz maximum. Hiszen ebben az időben mind a ketten a legjobb részeiteket igyekeztek megmutatni. Ha már ez is kevés, vagy túlzó esetleg elnyomó, könnyebb kilépni a kapcsolatból.

2. Az ismerkedés nem az ágyban kezdődik. Az a kapcsolat, ami csak a szexre korlátozódik, vagy amiben minden más elviselhetetlen, nem kapcsolat. Csak az időd rabolja.

3. Legyen titok, hogyan készül a nő!

-Ne mászkálj hajcsavaróval a párod előtt!

- A gyantázás sem közös program! Általában ami a fürdőszobában történik, az magányügy. Nem gyantázzuk egymást, nem mászkálunk maszkkal, krémekkel egymás előtt, nem közös program a talpadról a bőrkeményedés eltávolítása sem. A sminkelés is magánügy.

4. Ha probléma lép fel, azonnal szólj!

5. Ha nem találod el a megfelelő időt vagy a hangot, akkor írj levelet! Hogy hogyan? Itt megtalálod.

6. Legyen minden héten, de legalább havonta közös időtök csak kettőtökre! Ezekben az órákban hozzátok vissza a romantikát, a bensőséges kapcsolatot.

7. Ne keresd a hibát a másikban, mert megtalálod!

8. Aki mondja másra, az mondja magára! Emlékszel még a régi mondókára? Teljesen igaz! Ami a másik hibája, az a te hibád! Old meg! Hogyan? Kattints ide!

9. A szabályokat az elején kell lefektetni! Mire figyelj? Itt megtalálod!

10. Hogyan tudsz több lenni egy kapcsolatban, mint előtte? A személyiség, mint a kapcsolatok tőkéje. Itt válogatni tudsz.

11. Ha bajban vagy, nem mindegy, milyen az ügyvéded. Válaszd a legjobbat. Érdemes a DAS-t megkeresned.

12. Egy váláskor minden közös tulajdon feleződik. Ne felejtsd el számba venni, mitek is van. Csinálj leltárt!

13. Létkérdés, hogy higgadt tudj maradni és ne dőlj be a provokációnak.

14. Egy váláskor bármi előfordulhat. Ha a párod tökélyre fejlesztette a lelki terrort, abból fogsz kapni, csúcsra járatva. Készülj fel rá.

15. Legyél észen! A váláskor előfordulhat, hogy az ügyvéded nem veled van.

16. Ne fizess előre! Dolgozzon meg mindenki - ügyvéd, tanácsadó, nyomozó, bárki - a pénzéért és a végén számoljatok el.

17. A magyar jog nem a nőkkel van. Ezt vedd figyelembe és ha kell, manipulálj! Másként esélytelen vagy a győzelemre.

18. Csak kevés esetben lehet barátságosan elválni. A legtöbb válás inkább hasonlít a II. világháborúra, állóháborúkkal és lesből támadásokkal.

19. A tettekből ítélj, ne a szavakból.

20. Döntsd el, mit akarsz. Mit akarsz megtartani, mit akarsz elérni. Aztán írd le. Majd csinálj egy másik listát. Miben vagy hajlandó engedni.

21. Készülj fel a vádaskodásra! Ha te ilyet soha nem csinálnál, ez nagyon nehéz. Szinte biztos, hogy a volt párod fog. Olyan 65%. Legyél rá felkészülve. Ez most sajnos harc.

22. Figyeld meg, hogyan viselkedik a közös barátaitokkal! Ha áskálódik, vidd bele nyílt csatába, vagy a fél város szemében te leszel a hűtlen ribanc, aki elhagyja a gondoskodó férjét. Még akkor is, ha azért válsz el, mert megcsalt.

23. Az egy nagyon szép mondat, hogy nem érdekel mások véleménye, én tudom az igazságot, de ha csak nem tervezed, hogy jó messze elköltözöl, ugyanabban a városban kell egzisztenciát építened, ahol eddig éltél. Szóval ne hagyd a jó híred elásni.

24. Olyan éles határokat húzz, hogy levágja a lábát, ha belebotlik. Ha nálunk rendes, pártatlan bíróság és jó törvények lennének, a fentiekre nem igazán lenne szükség. De nem az van. Sajnos. A bíróságok áldozathibáztatók, a férjek igyekeznek mindent vinni és a legtöbbször sikerül is nekik. Ez elsősorban akkor igaz, ha valós vagyon van. Minél gazdagabbak vagytok, annál sóherebb lesz a párod. A pasik olyanok, mintha a fogukat húznák, ha a volt feleségről van szó. Tisztelet a kivételnek!

25. A váláskor a gyerekneveléssel kapcsolatos kérdésekben a jövőre vonatkozóan is írjátok le az elveket. Ez sok későbbi vitát meggátol.

26. Ha a párod agresszivitása miatt akarsz elválni, akkor legyen nyoma a bántalmazásnak. Orvosi látlelet, rendőrségi nyom, bármi. A hatóságok csak addig dumálnak a támogatásról- legtöbb esetben- amíg ténylegesen nem kell cselekedni. Ne hagyd magad.

27. Próbálj meg a végtelenségig korrekt maradni, bárhogyan is viselkedik. Tudod, készülj a békére, de tartsd szárazon a puskaport.