Robbanás

2022.07.31

Nyugtalan vagyok.

És érzem, hogy ez a robbanás előtti állapot az egész társadalmunkat elérte.

Mindenki a maga szintjén nyomorult ebben az országban.

És mindenki a maga szintjén mutatja ki a félelmeit és az oly régen beígért jobb élet utáni vágyát.

Mondjuk azt nem értem, hogy miként várhat változást bárki, ugyanazoktól az idiótáktól, akik miatt ide jutottunk...

Ez az ígérgetés már vagy kétezer éves. A kereszténység mennyországot ígér, ha jó kislány/ kisfiú vagy itt a Földön... magyarul befogod, és hagyod magad terelni a kevés kiváltságos érdekében. Az iszlám ugyanez pepitában, csak ott mi nők még jobban megszívjuk...

Valójában azok élnek jól, akik mindezt letojják, és azt mondják, hogy kit érdekel a halálom utáni lét, amikor itt a földön is lehet jólétben élni. Aztán fogják a sok mamlaszt és elkezdenek nekik ígérgetni. Milyen jó lesz majd, ha ezt a válságot most ügyesen elkerüljük azzal, hogy 5x annyit fizetsz a gázért! Közben a saját fizetésükhöz persze hozzátesznek több mint fél milliót, mert hát válság van, nem képzeled, hogy az elértéktelenedő forint mellett ugyanannyiból kijönnek, mint eddig!

Persze neked senki nem emeli meg a fizetésed. Te old meg abból, ami eddig sem volt elég semmire.

Nem tűnt fel senkinek, hogy ezek a népnyúzók tulajdonképpen a magyar nép alkalmazottai?

Figyu, holnap bemész a munkahelyedre, és felemeled a saját béred, hiszen ha nekik lehet, neked is. Végül is demokrácia van, vagy mi a fene!

Vagy még sincsen?

Tudjátok én türelmes vagyok, de végül is 2000 éve várunk arra a jobb életre, amit Jézus ígért, bő 35 éve várjuk, hogy elérjük a szomszédok életszínvonalát...persze azt soha nem ígérték, hogy melyik évezred életszínvonalában érjük utol a nyugatot. Most valahol ott tartunk, mint ők a második világháború után, a békeszerződés másnapján. Szóval mit is sírunk, amikor utolértük őket?

Takaríthatjuk a romokat. És kezdhetjük elölről az egészet. A mi nemzedékünk hányadszor is teszi mindezt meg?

És ti még elhiszitek a hatalmasoknak, hogy ha rájuk bízzuk a dolgokat, akkor minden Hawaii meg dizsi és napfény?

Mit teszel, ha a vállalkozásodban az egyik igazgató hülye?

Kirúgod, hogy a lába sem éri a földet.

És mit csinálunk minden választáskor?

Visszahozzuk azokat, akiket egyszer vagy többször már kirúgtunk, mert leszerepeltek.

És még véletlen sem adunk esélyt az új arcoknak, akikről semmit nem tudunk, csak amit az alatt a pár hét alatt elmondanak magukról. Nos... valakik itt nagyon hülyék...

Bizalmat szavazni újra meg újra már lopáson kapott, leszerepelt tahóknak...! Kéne egy pszichiátriai vizsgálat az országnak. Meg egy IQ teszt...

Tudjátok kertes házban élek. Minden tavasszal elültetem a magokat a kicsike kis kertemben. Aztán várok. Öntözöm, figyelem, szeretgetem a nagy semmit, hiszen kell pár nap, amíg a földben a magok beindulnak. Nem hagyhatom ott, hogy jóvanazúgy. Elültettem, a többi az ő dolga, én meg majd jövök a termésért, persze másnap.

Ezzel szemben mi zajlik a politikában?

Elültetik az új szabályokat, megszorítás, bárminek is becézik, és másnap hopp begyűjtik a termést, a plusz félmilkát, ami nekik kell, mert feljebb ment a gáz meg a villany, válság van!

Te meg csöndben szentségelsz magadban, hogy ha meg kell szorítani azt a derékszíjat, akkor miért nem magukon kezdik? És főleg miért akarnak a te zsebedből még többet kivenni?

Ha csak a 135 bátor fizetésemelését nézzük, az 135x 650000 = 87 750 000 azaz nyolcvanhétmillió - hétszázövenezer forint plusz kiadás minden hónapban, és ebben nincsenek benne a járulékok, amik szintén plusz költséget jelentenek.

Tehát úgy takarékoskodunk, hogy éves szinten kidobunk plusz kétmilliárd forintot azért, hogy azok az emberek, akik eddig sem végezték el tisztességgel a munkájukat, még jobban élhessenek.

Most komolyan... ha szar van a palacsintában, anyukád felemeli a zsebpénzedet? Vagy akkor vesz magának kétmillióért briliáns gyűrűt, amikor nincsen pénz kifizetni a gázszámlát?

A közös teherviselés ennél a kormánynál csak addig közös, amíg a te zsebedből be kell gyűjteni a hiányzó milliárdokat, amit ők szórtak el. Szerintem ez így baromira nincsen jól. Valaki magyarázza már el ezeknek az "uraknak", hogy az életnem egyenlő a siker plusz boldogság összegével. Ahogy a menzán meg kellett edd az utált bmv levest ahhoz, hogy a sütidet is megkapd a végén, az élet is vegyesen adja a jót és a rosszat is.

Tudod a mostani fejesek kiválóan kihasználják azt a pszichológiai tényt, hogy az értelem, dobozol. A baloldal rossz, a jobb jó, a Soros beleszól, a Gyurcsány hazudik, a Márky a Gyuri bábja, meg persze a többiek is mind, aki nem Orbika seggét nyalja. És különben is, jelenleg csak egy isten van és a koronázás is csak azért nem volt még meg, mert ez a piszok Duna baszik befagyni.

Ezzel szemben a tudatosság összehangol. Ok okozatokban tanít meg gondolkodni. A tudatos ember nem Gyurcsány párti, de nem is Orbánt isteníti. A tudatos ember pontosan érti, hogy mind a kettő leszerepelt és új arcok kellenek.

De hol van a tudatosság a mi kis hazánkban?