Te minek látod

2020.03.03

A múlt században Ellis Paul Torrance és Joy Paul Guilford pszichológusok az emberi képzelőerőt vizsgálták.

Tesztjükkel a kreativitást keresték és mérték.

Az alábbi teszt is erre a formulára épül.

Tíz rajzot láthatsz. Te csak fogj egy papírt meg egy ceruzát, és írd le, szerinted mit ábrázol!

Jó szórakozást!

Az értékelést a rajzok alatt  találod. Csak görgess le, MIUTÁN minden képet megmagyaráztál. :)

Megfejtés

1. A leggyakoribb válasz: pocsolyás útszakasz. De az igazán kreatív emberek szerint ez egy zsiráf nyaka a második emeleti ablakból nézve. Vagy egy érben folyó vér kórokozókkal. :) Te mit válaszoltál? Az őrült ötleteket gyűjtöm! Írd meg kérlek a kapcsolati lapon!

2. Sokan azt mondják, hogy valaki elrejtőzött valami mögé a képen. De sokkal kreatívabb válasz az, hogy egy fal mögött bujkál három őr a kutyáikkal.

3. Úgy néz ki, mint egy iránytű, de akinek a többiekétől eltérő gondolkodásmódja van, azt láthatja, hogy felülnézetből egy kismadár van a képen, aki épp kitátott csőrrel várja az anyukáját.

4. A többség egy gyertyát lát a képen, de ha jobban megnézed, akár egy bornyitó is lehet az, ami épp beleragadt a dugóba.

5. Szerinted ez csak egy lábnyom egy karikában? Mások úgy vélik, egy ejtőernyőst látunk alulnézetből, ahogy épp megérkezik a földre.

6. Sokak szerint ez egy autókerék. A kreatív válasz viszont az, hogy egy mexikói táncosnő, aki sombrerót visel, és épp táncol - felülnézetből.

7. Az átlagos kreativitással rendelkező emberek szerint ez egy félbevágott kolbász vagy egy cipősarok lenyomata. A szakértők szerint a sokszínűbb válasz az, hogy ez szemből nézve egy vonat, ami épp kijön egy alagútból.

8. A leggyakoribb válasz az, hogy egy férfi felsőteste van a képen, aki csokornyakkendőt visel. Sokkal kreatívabb személyiségre vall az, hogy a rajzon egy pincér van, akinek nyakkendőjét odacsukta a liftajtó.

9. Az autóimádók egy kilométerórát látnak; fizikusok szerint ez egy barométer. Az eltérő gondolkodásmóddal rendelkező emberek szerint viszont ez egy hóember, felülről nézve.

10. Első ránézésre ez semmi értelmesnek nem tűnik, sokan ezt is adják válaszként. De mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy ez akár egy medve is lehetne, amint épp mászik le a fáról, és csak a mancsai látszanak?