6-10

6. nap.  Gyűjts ma egy kosárra való szépséget a természetből! Menjetek el sétálni pár órára, és nézzetek körül, miből készíthetnétek valami szép asztaldíszt vagy ajtódíszt. A magunk készítette lakásdíszek örömre hangolnak. Vágj bele bátran! Mi volt ma a legjobb dolog a napodban? Írd fel magadnak, hogy lásd!

7. nap. Legyen ma egy kényeztető napod! Kényeztesd el magad valamivel! Mindegy, hogy egy órát lazítasz vagy egy napot önmagaddal töltesz. Közben figyelj arra, hogy továbbra is mosolygós, kedves és udvarias maradj másokkal! Önmagunk kényeztetése LEHETETLEN, ha közben másokat megbántunk. Amikor másokat bántasz, magaddal is bunkó vagy. Ettől kedvetlen és beteg leszel.

Legyen csodás napod!

8. nap Ma nagyon ügyelj az udvariasságodra! tegnap és pár napja már volt vele tapasztalatod. Most vedd elő ismét a legjobb formádat. Azonban engedd meg magadnak, hogy ez a másokkal való figyelmesség belülről jöjjön. Ott van benned! Ha jó csinálod, észre fogod venni, hogy nem is bosszankodsz,  ha a másik éppen bunkó. Csak mosolyogj rá. Meglátod, csodát teszel!

9. nap Az öröm a belső erő forrása. A belső erő pedig kapcsolatban van az egészséggel. Amikor megtalálod, mitől is vagy úgy igazán boldog, akkor a belső erőddel teremtesz kapcsolatot és végre meghallod a lelked suttogását is. Aki pedig hallja, mit is mond a lelke, az nem idegeskedik többet, mert nincsen oka rá. Az első körben már találtál egy örömforrást. Most készíts egy tervet, hogyan használod ezentúl minden egyes nap, hogy örömet szerezz magadnak. pl. naponta táncolva készítem a reggelit, és  reggel 5 perccel hamarabb elindulok, hogy ne idegeskedjek. 


10. nap     Mivel leped ma meg a kedvesed/anyukád/apukád/nagyszülőt/ gyereked/ tesód? Mi az, amit már régóta kérnek tőled, de soha nem értél rá? Mi lenne, ha ma belefognál? 


Összegzés: A mosoly nem egyszemélyes mutatvány. Akkor az igazi, ha van kivel megosztani. A kedveseddel, a szüleiddel, a gyerekeddel, a kollégákkal a szomszéddal, az utastársakkal a metrón... A mosoly belülről fakad és a belső jóság az alapja. És ez a szépség legfőbb titka... Legyél kortalanul gyönyörű a mosolyoddal!

Vissza a játék elejére                       Ugrás a következő oldalra